Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κι όμως, αυτά τα τρία συνδέονται άμεσα. Το περιβάλλον δεν είναι «πολυτέλεια» για μετά την έξοδο από την κρίση, αλλά αντίθετα αποτελεί σημαντικό και ουσιαστικό κομμάτι της λύσης για την έξοδο από αυτή.

Οι λύσεις  που προσφέρει το περιβάλλον είναι δοκιμασμένες και ήδη λειτουργούν με επιτυχία. Δημιουργούν περισσότερες, πιο σταθερές και αποκεντρωμένες θέσεις εργασίας, βελτιώνουν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, προωθούν την επιχειρηματικότητα και απαιτούν λιγότερες αρχικές επενδύσεις χωρίς φαραωνικά έργα. Η έξοδος από την κρίση περνά λοιπόν μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη σοφή χρήση των φυσικών πόρων κοκ.

Σε αυτές τις εκλογές, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα πολιτικά κόμματα στη συντριπτική πλειοψηφία τους δείχνουν να αγνοούν αυτή την πραγματικότητα και αναλώνονται σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές αντιπαραθέσεις.

Από την επομένη των εκλογών λοιπόν, κάθε μέρα θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον. Το απαιτεί η κοινωνία, η οικονομία, η υγεία μας και η κοινή λογική.



















πηγή: greenpeace.org