Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Παραπομπη για Βενιζελο-Παπακωνσταντινου


Στη Bουλή κατατέθηκε η πρόταση του  ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση προκαταρτικής επιτροπής και ζητούν την διενέργεια τυχόν ποινικών ευθυνών για τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου για την λίστα Λαγκάρντ.


Η πρόταση αποτελείται από 37 σελίδες και από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελο Βενιζέλο για υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος. Επιπλέον, τον Γ. Παπακωνσταντίνου τον κατηγορούν για υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία, ενώ εκτός «κάδρου» στην πρόταση για παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή, αφήνουν από την Κουμουνδούρου τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας έτσι πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr .

Παράλληλα,  το νομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.  Στο δια ταύτα του κειμένου ζητείται  επίσης  «Να επεκταθεί η διερεύνηση σε πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία θα προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία από την έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής, μετά και τη διαβίβαση του πορίσματος του Σ.Δ.Ο.Ε. για το ύψος των διαφυγόντων φόρων, πορίσματος που πρέπει απαραιτήτως να αποτελέσει τμήμα της δικογραφίας που θα εξετάσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την αντίστοιχη πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως «θέατρο σκιών» και καταγγέλλει πως «η πολιτική σκοπιμότητα της κατεπείγουσας διαδικασίας είναι καταφανής. Κίνητρο, ένας νέος, τρικομματικός- κυβερνητικός «όρκος σιωπής», για να προστατευτεί ο απαραίτητος για την Κυβέρνηση κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και να αποσιωπηθούν οι τεράστιες ευθύνες για τους χειρισμούς του κατά την θητεία του ως Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου των Κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου, όταν πήρε και κράτησε κρυφά στην κατοχή του, επί μήνες, την περιβόητη λίστα».







πηγή: newsbomb.gr