Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ντέρμπι που βγάζει πρωταθλητή! - Βίντεο

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει! Σίτι και Γιουνάιτεντ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ σήμερα (30/04, 22:00) στο Ιτιχάντ Στέιντιουμ, σε ένα ματς που «βγάζει» πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ!


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ενόψει ενός τόσο κρίσιμου αγώνα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φροντίζει να... είναι καλυμμένος από όλες τις πλευρές. Έτσι, τόνισε ότι είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσει ξανά τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος δεν έχει παίξει μετά την αποβολή του στο ματς με την Άρσεναλ, φρόντισε να «φτιάξει» τον Τέβες, δηλώνοντας ότι έλειψε από την ομάδα και να αποφορτίσει τους παίκτες του, δίνοντας ξεκάθαρα στη Γιουνάιτεντ τον τίτλο του φαβορί. Μετά την ήττα από τους «Κανονιέρηδες» ο τίτλος έδειχνε να χάνεται για τους «Σίτιζενς». Ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω.

Κέρδισαν όλα τα ματς που είχαν μπροστά τους σκοράροντας 12 γκολ και είδαν την απόσταση να μειώνεται στους τρεις βαθμούς από την «μισητή» Γιουνάιτεντ, με τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι να είναι το μοναδικό ζητούμενο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το Νησί πάντως ο Μπαλοτέλι θα μείνει στον πάγκο και μπροστά θα ξεκινήσει ο Τέβες με τον Αγουέρο. Στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν παίξει βασικοί οι δύο Αργεντινοί, η Σίτι μετρά ισάριθμες νίκες και 15 γκολ! Η ομάδα του Μαντσίνι έχει 21 νίκες στα 22 τελευταία παιχνίδια της, ενώ στα τρία τελευταία κερδίζει από το ημίχρονο! Σε περίπτωση νίκης, ισοβαθμεί με τη Γιουνάιτεντ αλλά είναι πρώτη λόγω καλύτερης διαφοράς γκολ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τόνισε ότι το ματς είναι το πιο σημαντικό στην θητεία του στο σύλλογο, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την τεράστια σημασία της αναμέτρησης. Παράλληλα, δεν... μάσησε με τα mind games του Μαντσίνι και τόνισε ότι ο Ιταλός χαρακτήρισε φαβορί την Γιουνάιτεντ μόνο και μόνο για να διώξει το άγχος από τους παίκτες του. Παρά το ότι ουσιαστικά οι «Kόκκινοι  Διάβολοι» βολεύονται με δύο αποτελέσματα, ο «Φέργκι» τόνισε ότι μοναδικός σκοπός της ομάδας του είναι η νίκη.
Η ντροπή του 1-6 στο Ολντ Τράφορντ στον πρώτο γύρο δεν έχει «ξεπλυθεί» παρά την πρόκριση της Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο και το κίνητρο των παικτών του είναι τεράστιο, πέρα των βαθμών και για λόγους γοήτρου, ζητώντας την εκδίκηση! Η Γιουνάιτεντ είναι αήττητη στα 14 από τα τελευταία 15 ματς της στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο άφησε βαθμούς στα δύο από  τα τρία τελευταία παιχνίδια της, αφού έχασε από τη Γουίγκαν και αναδείχθηκε ισόπαλη 4-4 με την Έβερτον. Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς της στην έδρα της Σίτι είναι αήττητη και φιλοδοξεί να συνεχίσει το σερί της, σφραγίζοντας παράλληλα τον τίτλο!

ΑΠΟΥΣΙΕΣ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: O Μάικα Ρίτσαρντς έχασε την αναμέτρηση με την Γουλβς και είναι αμφίβολος, αποτελώντας τον μοναδικό «πονοκέφαλο» για τον Μαντσίνι.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ο Σερ Άλεξ Φρέγκιουσον δεν έχει να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα. Οι Άντερσον, Πογκμπά, Βίντιτς, Φλέτσερ, Όουεν και Μακέντα παραμένουν στα... πιτς.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
2010-11 1-0
2009-10 0-1
2008-09 0-1
2007-08 1-0
2006-07 0-1
2005-06 3-1

ΦΟΡΜΑ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 3-2-1 (Ν-Ι-Η)

Γουλβς- Μάντσεστερ Σίτι 0-2
Νόριτς -Μάντσεστερ Σίτι 1-6
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ 4-0
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ 3-3
Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 4-1-1 (Ν-Ι-Η)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 4-4
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0
Γουίγκαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ 2-0
Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ 1-0

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κλισί, Λέσκοτ, Κομπανί, Ρίτσαρντς, Μπάρι, Ντε Γιονγκ, Νασρί, Σίλβα, Αγουέρο, Τέβες
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Νάνι, Κάρικ, Σκόουλς, Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ
Πηγή: Gazzetta.gr
Ένα trailer για τον σημερινό αγώνα: