Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μερικές από τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα


«Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τη γερασμένη Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο.

 Εξαπέλυσε επίθεση στην «ιερή συμμαχία του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος», όπως την αποκάλεσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας: «Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με κόμματα με τα οποία μας χωρίζει χάσμα προεκλογικό και ιδεολογικό».
Στη διακαναλική συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για κοινό πρόγραμμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το Μνημόνιο 2 όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές από Σαμαρά και Βενιζέλο και προβλέπει χιλιάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων. 

Ο Α.Τσίπρας τόνισε «ο λαός μας πεθαίνει, ο λαός μας πεινάει», απαντώντας γιατί πρέπει να αναζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση συνεργασίας. Δήλωσε πως «Παπαρήγα και ΚΚΕ κινούνται στα όρια του παραλόγου», αλλά αναγνώρισε την προσφορά του Κομουνιστικού Κόμματος, ενώ θεωρεί πως η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βάλει στη Βουλή την Χρυσή Αυγή, το αβγό του φιδιού όπως χαρακτηριστικά είπε. «Ο Χρυσοχοΐδης φτιάχνει προεκλογικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για να καλύψει τη »ρετσινιά» που δεν διάβασε το Μνημόνιο»ήταν το σχόλιο του Α.Τσίπρα.
«Η κόλαση δεν επαναδιαπραγματεύεται, θέλουμε ακύρωση Μνημονίου» προέταξε ως στόχο για μετά τις εκλογές ο Α.Τσίπρας. «Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς. Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
 Αναφερόμενος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόνισε ότι«παρότι έχουν δημιουργήσει μια Ιερή Συμμαχία για να αντιμετωπίσουν το φάντασμα της αριστερής κυβέρνησης δεν πείθουν πια» και επανέλαβε ότι αν πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν θα την επιστρέψει, γιατί αυτή θα είναι ένα όπλο που θα του έχει δοθεί από τον λαό.