Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε στην τελευταία δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Η είδηση δεν είναι το προβάδισμα της ΝΔ αλλά τι προέκυψε μέχρι να έρθει στην πρώτη θέση.

Πολλά είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει τα ταξίδια στην Αμερική σαν άλλος Χριστόφορος Κολόμβος προσπαθώντας να κατακτήσει τον κόσμο με συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα από Βραζιλία και Αργεντινή ενώ προγραμματισμένες συναντήσεις έχει με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας κ.Σόϊμπλε και ένα ακόμα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα αυτά τα ταξίδια και ιδίως τα ήδη προγραμματισμένα ταξίδια για Γερμανία και Αμερική βλάπτει την εικόνα του φιλόδοξου Α.Τσίπρα ως προς το προφίλ της Αριστεράς.

Πέρα από αυτό όμως έχουμε και την πολυφωνία μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ με ένα από τα μέλη του να δηλώνει πως προσδιορίζεται στον χώρο του αναρχισμού. Εκεί δηλαδή όπου σήμερα στεγάζονται στα υπό κατάληψη κτίρια όλες αυτές οι ιδεολογικές νοοτροπίες και τα γνωστά άτομα με τις κουκούλες και τα μπουκάλια στα χέρια τους όπου σε κάθε πορεία κάνουν την εμφάνισή τους.

Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φύγει από το στάσιμο ποσοστό του που έχει στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και να ξαναβρεί την δυναμική που είχε, θα πρέπει ο κ.Τσίπρας να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό του κόμματός του, βάζοντας μια τάξη σε αυτά που τον έφεραν στάσιμο στην συνείδηση του κόσμου.

Δεν λέω, καλές οι δημόσιες σχέσεις αλλά να κοιτάξουμε και το σπίτι μας μη πέσει και μας πλακώσει.